Ana içeriğe atla

Kendi alan adınızla ücretsiz Yandex mail kullanma


Kendi alan adınızla ücretsiz Yandex mail 
Kendi alan adınızla mail hesabı almak için (mail@ilydem.com gibi) alan adı satışı yapan firmaların ücretli çözümleri bulunmakta. Bu hizmetler genelde kalite ve fiyat açısından yeterli düzeyde olmamakta. Yandex Kurumsal Mail ile 1000 hesaba kadar ücretsiz email hizmeti alabiliyor ayrıca her hesap için 10 GB Yandex Disk alanına sahip oluyorsunuz. Bu yazımda kendi alan adınızla ücretsiz yandex mail alımını anlatacağım.


Öncelikle bir Yandex hesabınız olması gerekli. kurum.yandex.com.tr/domains_add den alan adımızı ekliyoruz. 
 

Bu aşamada bizden alan adımızın bize ait olduğunu ispatlamamızı ve mail alıp gönderebilmemiz için mx ayarlarımızı yapmamız isteniyor. 

3 farklı yöntem olsa da alan adımızı doğrulamanın en kolay yolu mx ayarlarımızı da yapacağımız yer olan alan adı firmamızın panelinden DNS ayarlarımız bölümünden gerçekleştireceğimiz CNAME doğrulama. 

Alan adımız doğrulamak için Yandex'in alan adımıza özel verdiği alt alan adını CNAME kayını mail.yandex.com.tr olarak ayarlıyoruz. 

Konuyla ilgili 5 Dakikada kendi alan adınızla Blogger yönlendirme yazımdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. 

Ardından MX ayarlarını yine aynı panelden; Alt alan adı — @ Kayıt tipi — MX Veriler — mx.yandex.net. Öncelik — 10 olacak şekilde ayarlıyoruz. 

 


Bazı alan adı firmaları mx.yandex.net. daki son noktayı kendileri dahil ettiği için bu noktayı koymamanız gerekebiliyor örneğin ihs de durum belirttiğim şekilde. 

Kayıtlarınız aşağıda görüldüğü gibi olmalı 

mx kaydınızın düzgün olup olmadığını mxtoolbox.com dan kontrol edebilirsiniz genelde bu kayıtların sistem tarafından görünür hale gelmesi bir kaç saati bulabilmekte. 

Ayarları doğru yapsanız bile farklı servislerle çakışma yaşanabilmekte, makul bir süre bekledikten sonra destek talebi oluşturarak mx kaydı yaptığınızı fakat Yandex tarafından görülmediğini alan adı firmanıza iletebilirsiniz. 
Daha sonra kurum.yandex.com.tr 'den yeni E posta hesabı ekle bölümünde 1000 adete kadar mail hesabı oluşturabilirsiniz. 

 

-İlyas Demirel

Yorumlar